Om oss

Många hästägare vill idag ha avancerad frisk- och sjukvård hemma, utan att behöva ordna långväga transporter. Därför startade jag Hästspecialisten.

Hästspecialisten är idag en av Sveriges modernaste och mest kompetenta mobila hästkliniker. Vi sätter hästen i centrum och samarbetar med ett flertal mycket kompetenta hovslagare och equiterapeuter för att hitta den bästa lösningen för varje individ.

Tove

Jag som driver företaget heter Tove Forslund och är legitimerad veterinär. Jag utbildade mig till veterinär I Edinburgh, Skottland och blev utexaminerad sommaren 1999.

Efter mer än 8 år som veterinär på två av Sveriges ledande djursjukhus stod det klart för mig att allt fler hästägare efterfrågar allt från enkla rutinåtgärder som vaccinationer till avancerade hältutredningar och medicinska utredningar på plats hemma. Därför byggde jag upp en mobil klinik med toppmodern utrustning såsom fiberendoskop, röntgen och ultraljudsapparat.

Jag har specialistkompetens i hästens sjukdomar och AI (artificiell insemination) kompetens. Jag har dessutom utbildning i kiropraktik på djur och håller på och utbildar mig till hästodontolog (tandspecialist). Är godkänd ID kontrollant för alla raser utom varmblodig och kallblodig travare.

Jag är också aktiv ryttare och tävlar dressyr på L:A/MSV nivå. Jag hoppas att jag kan ge Dig som djurägare extra trygghet och stöd.

Lisa

Lisa har en gedigen hästbakgrund med ridsportsgymnasiumet i Plönninge och Hippologexamen från Flyinge i bagaget. Hon är dessutom utbildad djursjukvårdare. Lisa har också jobbat med inridning och utbildning av unghästar såväl i Sverige som utomlands.

Lisa är Toves högra (och vänstra?) hand och sköter allt från röntgen och bandageringar till förberedelser för diverse behandlingar och utredningar. Det är också Lisa som har hand om bokningarna.

Lisa utför också en hel del ridprover, vilket är mycket värdefullt när vi skall bedöma diffusa hältor/ryggproblem och ridproblem. Hon har ett okomplicerat ridsätt och en väl utvecklad känsla för om problemet kan vara ridrelaterat eller smärtutlöst.

Lisa är aktiv ryttare med en egen unghäst under utbildning och dessutom tävlar hon agility med sin ”Berra”.