Om oss

Många hästägare vill idag ha avancerad frisk- och sjukvård hemma, utan att behöva ordna långväga transporter. Därför startade jag Hästspecialisten.

Hästspecialisten är idag en av Sveriges modernaste och mest kompetenta mobila hästkliniker. Vi sätter hästen i centrum och samarbetar med ett flertal mycket kompetenta hovslagare och equiterapeuter för att hitta den bästa lösningen för varje individ.

 

 

 

 

 

Tove

Jag som driver företaget heter Tove Forslund och är legitimerad veterinär. Jag utbildade mig till veterinär I Edinburgh, Skottland och blev utexaminerad sommaren 1999.

Efter mer än 8 år som veterinär på två av Sveriges ledande djursjukhus stod det klart för mig att allt fler hästägare efterfrågar allt från enkla rutinåtgärder som vaccinationer till avancerade hältutredningar och medicinska utredningar på plats hemma. Därför byggde jag upp en mobil klinik med toppmodern utrustning såsom fiberendoskop, röntgen och ultraljudsapparat.

Jag har specialistkompetens i hästens sjukdomar och AI (artificiell insemination) kompetens. Jag har dessutom utbildning i kiropraktik på djur och håller på och utbildar mig till hästodontolog (tandspecialist). Är godkänd ID kontrollant för alla raser utom varmblodig och kallblodig travare.

Jag är också aktiv ryttare och tävlar dressyr på L:A/MSV nivå. Jag hoppas att jag kan ge Dig som djurägare extra trygghet och stöd.

Annlouis

Annlouis är legitimerad Djursjukskötare och har jobbat med detta i 20 år. Först 10 år på ATG hästklinik i Sundsvall och därefter 10 år på Strömsholm Hästsjukhus. Där har hon jobbat på polikliniken, vård och operation. Annlouis har en gedigen hästbakgrund och har hållit på med hästar hela sitt liv. Hon har tävlat och tränat upp till msv dressyr, hoppning och fälttävlan. Och har även jobbat som instruktör på ridskola och privat. 

På sin fritid tycker hon om att renovera, vara ute i naturen, träna och hålla ridlektioner.

Annlouis är  Toves högra hand och hjälper till med allt från röntgen och förberedelser för olika behandlingar som pappersarbete och journalföring. Det är också Annlouis som sköter de flesta bokningarna.

 

 

 

Kontakta oss

Skicka ett mail med din prisförfrågan.

Not readable? Change text. captcha txt